Udviklet af @ernstpoulsen og @fiwa.

twitterchefer.dk

Giver dig overblikket over Twitter-konti fra danske firmaer, interesseorganisationer, offentlige myndigheder og fagforeninger - samt topfolk fra de samme organisationer. Har vi glemt dig på listen? Skriv til @ernstpoulsen via Twitter.

Om twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk

Hvad kan vi hjælpe dig med?
Twitter virker ofte som en kakofoni af enkeltpersoner, der fra hver deres konto sender en lind strøm af holdninger afsted. Mængden af tweets er enorm og hastigheden hæsblæsende. På twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk forsøger vi at give dig overblik, så du bedre kan finde interessante mennesker at følge på Twitter og så du nemmere kan finde de mest interessante tweets.

Hvem står bag?
twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk drives af journalistisk lektor Filip Wallberg og journalist Ernst Poulsen med hjælp fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Dataansvarlig er Center for Journalistik, Syddansk Universitet.

Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?
Filip Wallberg
Twitter: @fiwa
Telefon: 24 40 15 22
E-mail: wallberg@gmail.com

Ernst Poulsen
Twitter: @ernstpoulsen
Telefon: 53 53 73 74
E-mail: ernst@ernstpoulsen.com

Hvilke services driver I?
Web: Vi driver hjemmesiderne twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk. Toppen af de tre hjemmesider opdaterer vi løbende med de vigtigste tweets. Hvis du vil se, hvad danske journalister, politikere og topchefer taler om er det her du skal kigge. Længere ned af siden, præsenterer vi profilsiderne for samtlige tweeps, vi har med på vores lister. Du kan sortere dem – for eksempel efter hvor mange følgere de har, hvor ofte de tweeter eller hvor mange lister de er med på.

Hvis du hellere vil følge med via Twitter, kan du ganske simpelt følge @journalistpip og @politikerpip, hvor vi retweeter nogle af de vigtigste tweets løbende.

Hvad gør vi med dine tweets?
Når du tilmelder dig Twitter, giver du dem tilladelse til at stille Tweets til rådighed for andre i åbne API-feeds. Det er disse feeds, som vi bruger til løbende at hente dine tweets ind på de tre sites og de tilhørende services. Hvis du sletter et tweet hos Twitter, så slettes dit tweet i udgangspunktet også hos os. Vi gemmer de tweets, som du ikke sletter, i et arkiv, der kun er tilgængeligt for journalistisk lektor Filip Wallberg. De gemmes til brug ved forskning foretaget ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Vi bruger Twitters åbne liste-værktøj til at skabe overblik over folk inden for forskellige brancher: Politikere, journalister og folk i chefstillinger, mv. På disse lister opdeler vi også chefer efter om de arbejder i den offentlige eller private sektor eller hvilken type organisation de repræsenterer. Hver enkelt persons profil bliver vurderet manuelt, før vi inkluderer folk på listerne. Listerne er en åben del af Twitter og kan ses på: twitter.com/ernstpoulsen/lists

Vi kan i nogle tilfælde benytte os af Twitters lukkede lister. for eksempel hvis vi er ved at opbygge en service eller hvis vi i nogle tilfælde vil kvalificere rangeringen yderligere. Det kan være vurderinger af særligt indflydelsesrige folk.

Vi bruger de tweets, du selv udsender på Twitter. Derefter sorterer vi dem alt efter, hvor mange retweets, likes og kommentarer du får. Vi arbejder løbende på at forbedre sitet, så det bliver nemmere at finde de bedste tweets. Derfor kan vi for eksempel også regne på, hvem der taler sammen, mv.

Vi arbejder sammen med andre sites, som er glade for det arbejde vi gør med at finde og kategorisere tweets. Vi sender dem et feed med tweets, der er udvalgt og sorteret, så det passer til deres formål. Grundlæggende er det stadig de tweets folk selv har skrevet – blot sorteret så de væsentligste har større chance for at blive synlige.

Sådan kommer du med og sådan bliver du fjernet
Hvis du ikke ønsker at fremgå af twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk, så skal du skrive Ernst Poulsen via e-mail adressen ernst@ernstpoulsen.com. Normalt vil du blive tilføjet eller fjernet fra listen i løbet af 24 timer, og efter yderligere 24 timer, vil det slå igennem på de tre hjemmesider.

Sådan får du adgang til data om dig
Hvis du ønsker adgang til de data, som vi har registreret om dig, skal du kontakte Filip Wallberg via e-mail adressen filip@sdu.dk.

Sådan beskytter vi den almindelige besøgende
twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk sætter ingen cookies og indsamler ingen statistik.

Læs mere om databeskyttelse på Syddansk Universitet
Hvis du ønsker mere information om databeskyttelse på Syddansk Universitet kan du læse med på sdu.dk.